Botifarra dolça a la trobada de gastroblocaires catalans

El dissabte dia 9 d’abril de 2016 es va celebrar el #GiTour2016, una trobada de blocaires i instagramers culinaris d’arreu de Catalunya. El Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques gironines hi vam donar a conèixer la botifarra dolça, les dulses i el pa de la tramuntana com a producte típic de la zona.

El #GiTour2016 era una jornada dedicada al coneixement i la difusió de la gastronomia del territori a través d’internet i les xarxes socials. Hi van prendre part més d’una vintena d’amants del bon menjar i el bon viure d’arreu del país que sumen diversos milers de seguidors als seus blocs i comptes a les xarxes socials. Els gremis artesans de carnissers i xarcuters hi van presentar productes genuïns de les comarques gironines tals com la botifarra dolça i les dulses.

Mònica Tarradellas, creadora del bloc Ensucrat, és l’organitzadora de la jorn
ada, que té l’objectiu de promoure

productes gironins i donar-los a conèixer a través de les xarxes socials i els blocs dedicats a gastronomia. Aquest tour gastronòmic, que ja ha tingut lloc a d’altres punts de la nostra geografia, està concebut com una plataforma per posar en valor la diversitat culinària del país, difondre els productes originals de cada territori, i incentivar, a través de consells i receptes, que més persones coneguin els tresors amagats que els nostres artesans elaboren arreu de Catalunya.

dulses

La primera parada del tour gironí de productes artesans va ser a les 10 del matí al Cafè-Llibreria Context, al Barri Vell. El gremi de carnissers i xarcuters de les comarques gironines hi van presentar la botifarra dolça, l’embotit més genuí i sorprenent de les nostres comarques, i les iniciatives que promouen per actualitzar-la i popularitzar-la entre els hostalers, amb la campanya “Atreveix-te amb la botifarra dolçdegustació botifarra dolçaa” . Els van fer tastar la diverses elaboracions fetes amb botifarra dolça, la de tota la vida, però també el fuet dolç, el didalet amb cansalada, o les croquetes de botifarra dolça. També presentaren el nou format de presentació, les dulses, un producte innovador pensat perquè tothom que visiti el país pugui disposar d’un record gastronòmic ben nostrat.

Al finalitzar aquesta part del tour, el Gremi els hi va fer entrega d’unes dulses i d’una botifarra dolça crua, a fi de que s’atrevissin a incorporar-la als seus plats i receptes.

La trobada ha estat molt ben rebuda entre els blocaires. Molts d’ells ja han fet entrades en els seus blocs sobre la trobada. Ara esperem que s’animin i ens enviïn alguna recepta, la qual la difondrem.

NOMS DELS BLOCS QUE VAN CONÈIXER LA BOTIFARRA DOLÇA

Un cocinillas online: https://elcocinillas.wordpress.com/

Ara Cuina: http://aracuina.blogspot.com.es/

M’agrada Cuinar: http://annafs-cuinafcil.blogspot.com.es/

Cuinejar: http://cuinejar.blogspot.com.es/

Juego de Sabores: http://www.juegodesabores.es/

Decuina.net: http://www.decuina.net/

Retalls de Cuina: http://www.retallsdecuina.cat/

Tiritinyam: http://tiritinyam.blogspot.com.es/

Pa de Nous: http://padenous.blogspot.com.es/

Robabruta fem cuinetes: http://robabruta.blogspot.com.es/

Ensucrat: http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/

Cuinetes: http://cuinetes-carme.blogspot.com.es/

La cuina de la Mussola: http://lacuinademussola.blogspot.com.es/

I per postres: http://iperpostres.com/

Cuinant entre llibres: http://cuinantentrellibres.blogspot.com.es/

La cuina de l’Olga: http://lacuinadelolga.blogspot.com.es/

La Cuina de tots natros: http://www-lacuinadetotsnatros.blogspot.com.es/

Las recetas de Manu: http://lasrecetasdemanu.blogspot.com.es/

Glòria Cookies: http://gloriacookies.blogspot.com.es/