El “bodegó” dels carnissers de Catalunya

Poques vegades els carnissers de tot Catalunya es poden reunir i mostrar alguns dels mil i un productes que preserven, elaboren o innoven.

El divendres 23 de setembre de 2016 els Gremis de Carnissers de Catalunya de la mà de la Fundació des Oficis de la carn van poder mostrar-ho a tots als assistents a l’acte d’inauguració del curs 2016/17 de les Escoles Agràries de Catalunya, que enguany es celebrava a Monells (Girona).

Catalunya és terra d’ofici, de productes que sense aquest ofici desapareixerien i per això sempre és bo poder ensenyar al món el que els carnissers i xarcuters fem.

Doncs units i reunits els Gremis van crear el bodegó dels carnissers amb productes de les comarques catalanes i el van fer tastar als assistents, incloentphoto-25-9-16-10-56-34-hi la Consellera d’Agricultura, Senyora Serret. Aquesta taula amb tots els productes consistia en 22 productes de carnisseria i xarcuteria artesanal d’arreu de Catalunya.

Els carnissers/xarcuters de les comarques de Girona van elaborar i posar al bodegó: la Catalana, el Fuet dolç, la botifarra dolça, les dulses (botifarra dolça cuita), llom sec, fuet, llonganissa, Cansalada salada, Botifarra blanca, Botifarra Negra i Botifarra de cap.

Els companys d’ofici de Tarragona hi van posar la Baldana d’arròs, el Bisbe d’avellana i la Botifarra de calçots.

Els carnissers de les comarques de Lleida: la Girella, el Xolís, el Gosset negre i el Pa de fetge.

I finalment els carnissers de Barcelona: la Botifarra catalana, la Botifarra d’ou i la Botifarra crua d’amanida.