L’emBOtit a l’entrePÀ: idees d’entrepans saludables

El dimarts dia 12 de setembre comença el nou curs escolar 2017-2018 als centres de primària de Catalunya.

Des de Carnissers i Xarcuters de Catalunya, s’ha engegat la campanya de l’emBOtit a l’entrepà, que promou que els entrepans que es mengen a les escoles siguin de qualitat.

En el marc d’una alimentació variada, l’entrepà de tota la vida amb un bon embotit o formatge i un bon pa, segueix sent una opció vàlida, saborosa, variada i més saludable que els productes de brioixeria industrial.

Aquesta campanya s’ha iniciat simultàniament a tots els Gremis carnissers de Catalunya. En el cas del Gremi de carnissers i xarcuters artesans de les comarques gironines em comptat, a més, amb la col·laboració del Gremi de Flequers artesans de les comarques gironines.

L’objectiu: promoure l’adquisició de bons hàbits alimentaris entre els més petits. Una dieta variada, gustosa, i el consum de productes de qualitat serveixen per educar el gust i mantenir a ratlla el consum de productes ensucrats.

Per tal de facilitar la preparació dels entrepans als pares i mares, el tríptic que s’ha difós a les xarxes socials conté un llistat molt visual de propostes per a tots els dies de la setmana.

IDEES D’ENTREPANS

Entrepà de fuet

Entrepà de Galldindi

Entrepà de formatge

Entrepà de bull blanc

Entrepà de bull negre

Entrepà de pernil dolç

Entrepà de pernil salat

Entrepà de catalana

Entrepà de llonganissa

Entrepà de botifarra blanca

Entrepà de botifarra negra

Entrepà de botifarra d’ou

Entrepà de Mortadel·la

Entrepà de Xoriç

Entrepà de Llom Curat

Entrepà de Cap de Llom