Sabies que el fuet dolç és la millor barreta energètica natural?

Fuet de botifarra dolça per creuar el Mar

El Gremi de Carnissers i Xarcuters de les Comarques gironines avitualla als participants de la Barcelona World Race amb 150 packs de fuet de botifarra dolça.

El Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines va donar el dia 30 de desembre la més natural de les barretes energètiques possibles: el fuet de botifarra dolça. Només proteïna i sucre.

El Gremi va repartir 150 paquets de 90 grams. Els nutricionistes, avalats pel metge de la Federació de Vela, Sr. Nando Muñoz, consideren que els participants poden menjar cada dia 30 grams de fuet dolç, aportant així la dosi d’energia necessària perquè aquests esportistes puguin rendir davant de les condicions extremes que se‘ls presentaran.

En total, els membres participants de les embarcacions de GAES, WE ARE WATER i ONE OCEAN ONE PLANET de la Barcelona World Race es van endur 14 quilos de fuet dolç.

botifarra dolça la millor barreta energètica natural
Botifarra dolça la millor barreta energètica natural

El pack constava de quatre fuets dolços envasats al buit, per tal de preservar-los de les condicions extremes. L’envàs estava pensat perquè els participants se’l poguessin guardar a la butxaca de l’anorac, i que quan els calgués, poguessin menjar els fuets sense problemes.

La botifarra dolça és un dels productes autòctons dels carnissers de les comarques gironines. La recepta de la botifarra dolça es remunta a la baixa edat mitjana, pel que no és gosat imaginar que els mariners catalans en portessin en les seves travessies. És un producte de Quilòmetre Zero, es crea en els obradors artesanals, genuí de les Comarques Gironines, amb un gran valor gastronòmic i d’identitat territorial.

Avui en dia, el client en pot trobar en moltes de les 280 carnisseries agremiades de la província. Tant es pot menjar cuinada, per postres, seca com a embotit. I també la podem trobar com a dulses, botifarra dolça cuita pels mateixos carnissers. Es tracta d’un producte tradicional, natural i únic, que combina: 58% magre de porc, 41% sucre, 0’6% de sal i 0’03% de canyella en pols i tripa natural.

El Gremi de Carnissers ja ha proporcionat fuets de botifarra dolça en altres esdeveniments esportius, per exemple Marc Solà a la Titan Desert del 2013, i a Nova York el participant de la Barcelona World Race per l’equip de GAES,  també la va menjar i va ser gràcies a aquesta última experiència i a través de l’assessorament d’un dels metges oficials de la Barcelona World Race que el Gremi ha pogut oferir aquest producte com a l’aliment energètic més natural i eficaç.