“Hamburgueses” amb allioli a la Fira de l’allioli de Creixell

El dia 11 de maig a les 12 del matí al Museu del Joguet de Figueres, es presenta oficialment la XXVI Fira-Festa-Concurs de l’allioli de Creixell, Alt Empordà, que tindrà lloc el dia 28 de maig de 2017 a Creixell.

Una Fira que any rere any compta amb projectes organitzats per a entitats diferents però amb un denominador comú: l’allioli.

Enguany el Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines és el que gràcies als seus 280 agremiats organitza per la Fira un projecte de recerca d’hamburgueses amb allioli.

Dos mesos abans el Gremi va difondre internament un cartell que demanava als agremiats que elaboressin i innovessin hamburgueses amb allioli. La base de la carn era lliure, altres ingredients també, la única condició era que havia de portar allioli.

La campanya de búsqueda es va concloure amb la tria de 12 hamburgueses molt diferents entre elles i elaborades per diferents companys carnissers.

Amb bases de xai, porc, pollastre, vedella i molts ingredients diferents i naturalment l’allioli.

La denominació per part del Gremi, d’aquestes hamburgueses, s’ha d’adaptar a normativa, i és per això que en el cartell hi consta la paraula rus enlloc d’hamburguesa. Hamburguesa només pot ser carn picada, sal i pebre i si porta algun ingredient més se l’ha de denominar “burguer meat” tot i que la gran majoria de carnissers han adatptat la paraula anglesa cap a rus, recordant temps passats amb la paraula bistec rus.

Les hamburgueses es podran degustar a l’acte oficial de presentació i a la pròpia Fira per esmorzar. I moltes d’aquestes hamburgueses també les podreu trobar a les carnisseries del Gremi.

hamburgueses amb allioli

recerca hamburgueses amb alliloli