La botifarra dolça a “Ocho apellidos catalanes”

La botifarra dolça va formar part dels aperitius d’una de les escenes de la pel.lícula Ocho Apellidos Catalanes.

Es tractava d’un aperitiu elaborat amb les dulses: la botifarra dolça cuita, creada i cuinada pels carnissers del Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines. També a les dulses l’acompanyaven una mini poma cuita amb canyella i una torradeta sucada amb l’almívar de les dulses.

La botifarra dolça és un producte elaborat únicament pels carnissers artesans. Consta de carn magre de porc, sucre, canyella i pela de llimona. A les carnisseries la pots trobar crua, seca com a fuet, en elaboracions de carnisseria com pollastres farcits, didalets de dolça amb cansalada, rostits, panellets. I també la pots començar a trobar en algunes cartes de restaurants amb plats que van més enllà de la recepta original.

La nostra aportació al càtering “filmat” de la pel.lícula va ser gràcies al propietari de l’Hotel Alga, hotel de Calella de Palafrugell on van residir els actors del rodatge, l’hotel Peninsular de Girona i president de l’associació Zona U de Girona, el Sr. Xavier Nicolazzi, una gran persona i un gran professional.

Des del Gremi estem molt contents de poder difondre els nostres productes, únics i de la terra, en projectes fets a les terres gironines.