Sushi de carnisseria

El Punt de Carn(isser) és una inniciativa del Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines per donar a conèixer arreu l’essència i la base del Gremi: els carnissers i xarcuters que a través de les seves ganes, idees, formacions, coneixements… innoven als seus punts de venda.

El primer carnisser a inaugurar la secció és en Josep Berga, d’Olot, de la carnisseria Josep Berga. En Josep ens va transmetre els productes novedosos de la seva carnisseria. L’última incorporació als plats del taulell: el sushi fusionat amb la cuina mediterrània.
Captura de pantalla 2017-02-13 a las 18.37.49

Apassionat, al dia, constant, innovador i dinàmic són paraules que defineixen al carnisser que des d’aquest mitjà, el punt de carn(isser), hem entrevistat.

En Josep Berga és la segona generació de carnisser. Enguany es compliran 70 anys que la seva mare va encetar el negoci, que popularment es coneix com ca l’Estrella, el nom de la seva mare. Actualment és el propietari de la carnisseria, i li ha donat el seu nom, Carnisseria Josep Berga. La trobareu al carrer de Sant Rafel 30 del barri vell d’Olot.

En Josep defensa el comerç de proximitat, la innovació al punt de venda i la qualitat i innovació dels productes que ofereix. Vol que anar a comprar sigui fàcil i agradable per als clients, i també descobrir-los sorpreses i nous productes.

És del Gremi desde sempre i creu fermament en la formació per a treballar més i millor i estar al dia de tot el que es fa en el sector.

L’últim curs que va fer l’ha conduït a elaborar SUSHI fusionat amb la nostra cuina. Es tracta del curs d’“Introducció a la cuina oriental: idees de fusió amb la cuina mediterrània, que va fer a Monells, de la mà del cuiner Juli Pila.

De tots els productes que hi va aprendre, va decidir-se a fer el sushi a la seva carnisseria. Fa més de quatre tipus de sushi, reinterpretat en clau carnissera. El sushi és producte destinat prioritàriament al públic jove, el qual segons ell, és el que necessita per a seguir existint.

sushiEl Sushi l’elabora amb arròs de Pals, i li queda igual o millor que els arrossos preparats per aquest fi. La innovació al punt de venda ha estat que a part de fer el tradicional sushi amb salmó, també l’ha fet — A l`esquerra sushi de saltejat de rovellons. — Al mig i a dalt sushi de salmó i alvocat — Al mig i a baix sushi de botifarra de perol — A la dreta i a dalt sushi de botifarra negra amb ceba caramelitzada — A la dreta i a baix sushi d’ escalivada.

La rotació d’aquest nou plat està sent prou bona, més si tenim en compte que és un producte  que no estem avesats a trobar a les carnisseries. És sobretot durant els caps de setmana que la venda d’aquest nou producte és més elevada. En Josep destaca que ls seus clients no tenen por a tastar Captura de pantalla 2017-02-13 a las 18.37.59productes nous. En trien de totes les classes i fan safates de diversos tipus de sushi per endurse-les a casa seva i compartir-ho amb la parella i amb els amics.

+productes 

En Josep, com a bon olotí, té al seu mostrador les famoses patates d’Olot, farcides de carn rostida. El seu tret distintiu és que les ven ja arrebossades i fregides, de diferents mides. Disposar de productes artesans llestos per escalfar i menjar és un valor afegit que connecta amb les tendències de consum actuals.

També elabora unes creps fetes per ell mateix, espectaculars, amb diferents farcits. Els clients se les poden menjar fredes o bé calentes.

Altres productes que destaquen al taulell són el pollastres farcits a talls, le s mini quiches de diferents tipus, les croquetes ja arrebossades i fregides. Molts productes més fan de la Carnisseria Josep Berga i del seu carnisser en cap, un punt de venda que no us podeu perdre. Un punt de carn amb un molt bon carnisser.